fredag 13 juni 2008

4.4 Förbered en 9-timmars Solo

John P. Milton har anordnat Solos sedan 1950-talet. Solos, att vara ensam i naturen, har visat sig ha välgörande effekter. Inte bara reducerar det stressnivån och ökar kreativiteten, utan leder också till en mer centrerad och harmonisk närvaro. John P. Miltons Solos sträcker sig över 7 dagar . Med tre veckors  förberedande träning är nästa steg 28 dagar. Själv har jag gjort en 48-timmars i Johns regi på en skärgårdsö, och en 4-dagars i Årefjällen, båda anordnad av Naturakademin. En oförglömlig upplevelse. 

Försök att hitta tid i kalendern och en skön plats att besöka för din solo. Boka tid med dig själv. Sannolikt har du redan erfarenhet av att vistas själv i naturen. Den här gången är instruktionen att inte ta med något utöver kläderna du har på dig, vatten och något lätt att äta som nötter och knäckebröd. Stanna på en plats inom en radio på 100 meter. Och håll dig till samma plats i 9 timmar. Prata inte med någon utöver naturen omkring dig. Skriv inget. Lyssna inte på radio. Laga inte mat. Allt för att inte bli distraherad. Låt tankar komma och gå, men försök att inte låta dem ta över. Använd Tai-Chi övningarna du lärde dig förra veckan.

Filmen "Into the Wild" handlar om en liknande övning med långt mer dramatiska konsekvenser. En stark film baserad på en sann historia jag rekommenderar varmt. Har du sett filmen? Vad tyckte du? Lämna en kommentar

1 kommentar:

F01 FC Djursholm Stocksund sa...

Har du sett filmen "Into the wild"? Vad tyckte du? Lämna en kommentar.